Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

DROUWEN

Schoolstraat 3 - 9533 PL
€ 849.000 k.k.
foto 1 Schoolstraat

Description

Subliem gemoderniseerde “leefboerderij” op prominente plek in de kom van het gezellige Hondsrugdorp Drouwen. De oude sfeer met het comfort van nu, geeft het beste de sfeer van deze woonboerderij weer, die in 2010 volledig is gerenoveerd. De indeling is buitengewoon prettig met de royale living, woonkeuken, werkkamer en 4 slaapkamers op de begane grond. Alle leefruimtes zijn voorzien van vloerverwarming, welke reeds is voorbereid op de toekomstige installatie van een eventuele warmtepomp.

De woonboerderij is gelegen op een perceel van ruim 7240 m2, hetgeen uniek is voor de locatie in de kom van het dorp. Naast de boerderij bevindt zich op het perceel een tweetal grote schuren, die mogelijkheden bieden voor hobby’s of het houden van dieren, zeker ook door het grote weiland aan de voorzijde van de boerderij. De schuren zijn recent voorzien van een nieuw asbestvrij dak. Het weiland is een ‘beschermd dorpsgezicht’.

Indeling begane grond:
Entree – hal met garderobe en toilet. De woonkamer is het kloppende hart van deze unieke boerderij. Hier wordt u bij binnenkomst verrast door de fraaie authentieke houten gebinten die in het zicht zijn gebleven. Daarnaast is gekozen voor een optimale hoogtewerking, door de ruimte tot in de nok open te houden. De grote entresol en de overkapping waaronder zich de open keuken bevindt breken deze ruimte op een mooie wijze.

De woonkamer is voorzien van een houtkachel en heeft een betonvloer met industriële look. Door de grote glaspartij op de plek van de voormalige baanderdeur is deze ruimte uitermate licht, evenals de eetkamer. Het woongedeelte bestaat uit een woonkamer (85 m2), eetkamer (32 m2), speelkamer (17 m2) en open, uitstekend geoutilleerde keuken (22 m2) met werkeiland. Via de keuken bereikt u de bijkeuken met wasruimte, waar zich ook de zij-ingang van de woonboerderij bevindt.

In het voormalige voorhuis van de boerderij – die tijdens de renovatie van de huidige bewoners een jaren-30 sfeer heeft meegekregen - bevindt zich thans een heerlijk ruime studeerkamer van 20 m2, deze is vanuit de woonkamer te bereiken. Daarnaast bevindt zich hier de hal met de oorspronkelijke entree. Deze hal geeft toegang tot een kelder en twee slaapkamers van 14 en 21 m2 op de voorzijde. De ouderslaapkamer is voorzien van een inloopkast en biedt direct toegang tot de badkamer.

De badkamer is riant met een tijdloze afwerking en is voorzien van een ligbad, dubbele wastafels, inloop douche en toilet. Vanwege het feit dat de badkamer twee toegangen heeft, bestaat de mogelijkheid om hier op eenvoudige wijze een dubbele badkamer van te maken. De voorbereidingen hiervoor zijn al getroffen, doordat reeds is voorzien in aansluitingen voor een tweede douche, wastafel en tweede toilet.

Tenslotte zijn er nog twee slaapkamers, beide van 15 m2, welke net als de woonkamer zijn gesitueerd in de voormalige deel van de boerderij. De woonruimtes die zich in de voormalige deel bevinden hebben sinds de renovatie een meer industriële uitstraling. Boven deze twee slaapkamers bevindt zich de entresol.

Verdieping:
Entresol (28 m2), dit is een mooie plek voor kinderen om te spelen of lekker te chillen of te gamen. Boven het oorspronkelijke voorhuis bevindt zich op de verdieping nog een zeer riante ruimte van 75 m2, die momenteel in gebruik is als bergzolder, maar die indien gewenst kan worden verbouwd tot extra slaapkamers.

Schuren:
Op het perceel is een tweetal schuren gelegen. De eerste schuur (100 m2) ligt direct naast het huis, de tweede schuur is imposant groot (185 m2) en vormt tezamen met de eerste schuur en de woonboerderij een U-vorm rondom een deel van de tuin met terras, waardoor veel privacy wordt geboden. Beide schuren bieden talloze mogelijkheden voor hobby’s of het realiseren van stalruimte voor het houden van dieren. In de grote schuur bevindt zich nog een gastenverblijf dat niet is meegenomen in de renovatie, maar zeker mogelijkheden biedt. Door de aanwezigheid van een met de woonboerderij verbonden extra groepenkast, waterleiding en een mantelbuis zijn de voorzieningen hiervoor reeds aanwezig.

Tuin:
De boerderij is gelegen op een markante kavel van 7240 m2, waarvan een deel bestemd is als weiland (beschermd dorpsgezicht). Dichter bij de boerderij bevindt zich een ruime leef- en speeltuin met een ruim terras en spannende doorgangen, met volop struiken, (fruit-)bomen, gras en talloze verstopplekken voor de kids!

Kortom een buitengewoon unieke woonboerderij, volledig verbouwd en daarmee ook optimaal geïsoleerd, hetgeen voor een boerderij gebouwd in 1914 uniek te noemen is.

features

Transfer of ownership
price
€ 849.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Woonboerderij
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1914
Specific
N/A
Roof Type
zadeldak
Surface Areas And Volume
Living area
425 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
1750 m3
Plot size
7240 m2
Contactpersoon

Marcel Roelofs profile image

Marcel Roelofs
Real estate agent - Specialist in Farmhouses and Country Living

+31 6 532 760 82
marcel@ververjetwinters.nl

Verver Jet Winters Makelaars

Rijksstraatweg 26A
9752 AE Haren


050 534 0515


info@ververjetwinters.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us